divendres, 15 d’octubre de 2021

Informació última reunió negociació "IV Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya.

El passat dimecres, dia 13 d’octubre, vam tenir reunió la Mesa negociadora del "IV Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural  de Catalunya".

En aquesta reunió, i per tal de desbloquejar el Conveni, la part sindical vam fer una proposta consensuada que contemplava un increment salarial moderat per aquest 2021 (som conscients de la situació complicada arran la COVID-19) i increments retributius pels anys 2022 i 2023 que no suposin més pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors i les treballadores del sector. La resposta de les Patronals va ser una negativa a contemplar qualsevol pujada salarial pel 2021, tal com van fer el 2020.

Per tant, va quedar molt clar que les Patronals volen que la crisi derivada de la COVID-19 es carregui exclusivament sobre les esquenes de les persones treballadores del sector. 

Alhora, les Patronals van fer una proposta molt minsa d’increments salarials pels anys 2022 i 2023.

En conjunt, doncs, la proposta global de les Patronals que hi ha sobre la Mesa és del tot inassumible per la part sindical, i per CCOO en particular.

Alhora, us informem que a l’anterior reunió de negociació, les Patronals van fer una proposta de classificació professional amb caràcter de posada al dia de les categories professionals que contemplava petites pujades salarials en alguns perfils. Des de CCOO, i amb la resta de sindicats, els hi hem manifestat, per activa i per passiva, que estem disposats a entrar-hi a negociar aquesta classificació, però que cal avançar en matèria salarial per tirar tot plegat endavant. Si no, no hi haurà avanç real. 

És més, en aquesta Mesa negociadora els hi hem proposat: 

1. La creació d’una categoria de monitors/es d’activitats de Lleure especialitzat que requereixen titulacions de grau superior. També, la creació d’una nova categoria de monitors/es que es fan càrrec d’activitats amb infants amb necessitats educatives especials. No hem rebut cap resposta de les Patronals a aquesta proposta i ens han emplaçat a la pròxima reunió. 

2. L’assimilació de les categories professionals de l’àmbit cultural i sociocultural en general sota la base de les descripcions de funcions acordades en el seu dia amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i la Patronal ACELLEC. 

En paral·lel a aquestes qüestions, la part sindical els hi hem manifestat que, un cop avancem en els punts anteriors, caldrà parlar sobre complements de treball al Lleure educatiu i l’àmbit sociocultural, de les jornades indirectes i de millorar les condicions de treball de les cases de colònies. 

Finalment, la part sindical hem expressat a les Patronals que el seu plantejament en matèria salarial ens aboca a aprofundir en el conflicte i que, si no hi ha la capacitat per construir el marc per la trobada i l’acord, tampoc té sentit reclamar conjuntament a les Administracions un seguit de recursos pel sector del Lleure educatiu i sociocultural que després gestionen tan deficientment. 

Per tots aquests motius, CCOO continuarem mobilitzant-nos sense descartar mesures més contundents.

 Salut i lluita, ens veiem als carrers! 

CCOO-Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya7 comentaris:

 1. Catalonia is one of my dream place to live. I am a football fan and I wish to apply for immigration to Spain. You know? Once I had an assignment to write about Spain and I wrote everything about Madrid and Catalonia. That day, my friend offered me Affordable Assignment Help but I did not opt for his services because I knew I could write better than him as I know everything about Spain.

  ResponElimina
 2. The growth of the global cough syrup market is majorly driven by rise in respiratory disorders. In addition, increase in geriatric population and immense air pollution further drive the growth of the market. However, misuse of cough syrup and stringent regulatory framework hinder the market growth.

  Also read: acetic anhydride market | Tobacco Market | Takeitcool

  ResponElimina
 3. A reliable nursing assignment expert can provide you the quality that professors prefer. These experts have expertise in formulating quality write-ups in English to help nursing students from any school or university. The student will not have to fret about the language barrier of the assignment, as the nursing assignment expert possesses the necessary vocabulary skills to jump through. They possess decades of experience with writing that enables them to use outstanding language skills to formulate only top-notch essays.

  ResponElimina
 4. Air Canada Flight Change Policy- Changing the Air Canada reservation is an accessible affair to perform. The Air Canada change flight policy points out smooth and affable rudiments for enterprising passengers.

  ResponElimina