dilluns, 11 de gener de 2021

Nova Informació Permís Paternitat

 


A partir d'aquest 1 de gener de 2021, el permís per paternitat s'amplia i passa a ser de 16 setmanes.

D’aquesta manera, s'equiparen els permisos dels dos progenitors (mare biològica i l'altra persona progenitora), que són amb el 100% del salari i de forma intransferible. És a dir, que un progenitor no pot cedir setmanes a l'altre.

 

A més, durant les sis primeres setmanes posteriors al part, els dos progenitors estaran de permís obligatori, de forma ininterrompuda i a jornada completa.

La resta del permís, es podrà gaudir en períodes setmanals, ja siguin a jornada sencera o parcial. És a dir, els progenitors poden decidir quan fer les altres 10 setmanes de permís que té cadascun, previ acord amb l'empresa, fins que l'infant compleixi 12 mesos.

 

Recordeu que cal comunicar-ho a l’empresa amb 15 dies d'antelació.

 

Amb aquest canvi, es vol contribuir a la responsabilitat dels dos progenitors en la cura de l'infant, avançar cap a la "igualtat real i efectiva" entre homes i dones i evitar les "discriminacions directes o indirectes per motius de sexe", segons consta al reial decret llei 6/2019, de mesures urgents per a la garantia de la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes en l'ocupació.

Aquest decret va ampliar el permís dels pares fins a 8 setmanes, que l’any 2020 van passar a ser 12 i, amb l'arribada de l'any nou, s'allarguen fins a 16.

Cap comentari:

Publica un comentari